Son Dakika

Nisan 23 2024 | Salı
Genel

Tirebolu, Espiye’ye de 2-1 yenildi!

Yeni sezona 4-2’lik Keşap yenilgisiyle giriş yapan son şampiyon Tireboluspor, kendi evinde oynadığı ilk maçta, tecrübeye yenik düştü ve Espiyespor’a da mağlup oldu…

2022-2023 sezonuna gençlerden oluşan bir kadroyla giren ve sezonun ilk maçına Keşap’tan 4-2’lik skorla mağlup ayrılan son şampiyon Tireboluspor, kendi evinde oynadığı ilk maçta tecrübeli oyunculardan kurulu 1957 Espiyespor karşısında tecrübesizliğinin kurbanı oldu ve sahadan 2-1 mağlup ayrıldı. Tirebolu İlçe Stadı’nda 23 Ekim Pazar günü güzel ve güneşli bir havadan oynanan maça her iki takım da temkinli başlarken; yılların tecrübesi Ahmet Acar, 15’nci dakikada ev sahibi takım kalecisinin ve defansının hatasından yararlanarak takımını 1-0 öne geçiren golü attı. Geçen sezon Tireboluspor forması giyen Ahmet Acar’ın golüyle skor avantajını yakalayan 1957 Espiyespor, ilerleyen bölümlerde orta sahayı kontrol altına alarak ikinci gol peşinde koştu. Ancak, Espiyeli oyuncuların dağınık oyunu skorun artmasına neden olurken; ev sahibi Tireboluspor’da bulduğu cılız ataklardan sonuç alamadı. Devre arasına konuk ekip 1-0 önde girdi.Tirebolulu iki kuzen Güven Karaman ve Erdem Karaman’ı karşı karşıya getiren maçta tansiyon zaman zaman yükselirken; tecrübeli oyunculardan kurulu 1957 Espiyespor, ikinci yarıda oyuna giren Furkan Can’ın ayağından 77’nci dakikada ikinci golü de buldu ve iyice rahatladı. Bazı as oyuncuları sakat olan ev sahibi Tireboluspor, 82’nci dakikada Espiyeli eski oyuncu Yunus Emre Zengin ile skoru 2-1’e getirince, bir anda maçın havası değişti ve konuk takımın paniklediği anlarda ev sahibi takım beraberlik golü için büyük çaba gösterdi. Bu arada, Tirebolu’nun 88’de attığı ikinci gol ofsayt gerekçesiyle sayılmadı ve böylece bu zorlu maç konuk ekip Espiye’nin 2-1’lik galibiyetiyle sona erdi. İlk 2 maçından puan çıkaramayan son şampiyon Tireboluspor, bu sezon ligdeki 3’ncü maçını gelecek hafta sonu deplasmanda Doğankentspor ile yapacak.HAKEMLER: Taner Sarı 2, Samet Uzun 2, Salih Çetin 2.

TİREBOLUSPOR: Muhsin 2 – Kemal 2, Temel 1, Murat Can 3, Yiğit 1 – Serkan 2 (Ümit 2), Semih 1, Umut 1, Yunus Emre 2, Kaan 1 (Altan 1) – Kenan Melemez 3.

ESPİYESPOR: Ahmet 2 – Emrah Bekdemir 2, Doğan Acar 2, Tolunay 3, Burak 2 – Batuhan 3 (Emre 1), Ertuğrul 2 (Miraç 1), Mehmet Çayan 2 (Emrah Aslan 2), Mertcan Kuru 2 (Gaffur 1) – Onur Acar 2 (Furkan Can 3) – Ahmet Acar 3.

SARI KARTLAR: Murat Can, Kemal ve Yunus Emre (Tirebolu); Burak, Doğan ve Ahmet Acar (Espiye).

GOLLER: Dk. 15 Ahmet Acar, dk. 77 Furkan Can, dk. 82 Yunus Emre (Tirebolu: 1 – Espiye: 2).

                                                                (Mahmut Bora Tirebolu Ekspres/TİREBOLU)

Haber hakkında düşünceniz?

İlgili Haberler