Son Dakika

Nisan 18 2024 | Perşembe
EKONOMİ

2018 yılı Çay Alım Kampanyası başladı…

Bu yılki Çay Alım Kampanyası’nın 25 Nisan tarihi itibariyle başladığını söyleyen Çay-Kur Genel Müdürü Sütlüoğlu, birinci sürgün alımlarda kotanın dönüm başı 570 kilo olduğunu kaydetti…

2018 yılı Yaş Çay Alım Kampanyası başladı. Konuya ilişkin olarak Rize’de bir açıklama yapan Çay-Kur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, havaların mevsim normallerinin üstünde gitmesi nedeniyle bu yılki kampanyayı erken açtıklarını ve birinci sürgün alımlarda kotanın dönüm başı 570 kilo olduğunu kaydetti.

Doğu Karadeniz Bölgesinde yer alan Çay-Kur’a ait fabrikalarda 25 Nisan tarihinden itibaren başlanan Yaş Çay Alım Kampanyası’nda üreticilerin tüm çaylarının alınacağını bildiren Genel Müdür Sütlüoğlu, bölgedeki tüm fabrikaların alıma hazır olduğunu belirterek, birinci sürgün döneminde üreticilere dönüm başı 570 kilo kontenjan uygulanacağını ifade etti. Sütlüoğlu, bu yılki çay alım fiyatlarının da yakında açıklanacağını kaydederek, geçen yıl bölgedeki fabrikalarda 525 bin ton çay alındığını sözlerine ekledi.

Bilindiği gibi, ilçemizde bulunan Çay-Kur’a ait Çay Fabrikası’nın geniş bir hizmet alanı olup, Tirebolu’nun patenti olan 42 nolu fabrika, doğuda Trabzon’un Akçaabat ilçesiyle batıda Ordu’nun Perşembe ilçesi arasında kalan sahaya hizmet veriyor. Fabrika müdürü Süleyman Akgün, kurumun alımlar için hazır olduğunu ve üreticilerden gelecek talebi beklediklerini bildirdi.

Haber hakkında düşünceniz?

İlgili Haberler