Son Dakika

Nisan 19 2024 | Cuma
GÜNDEM

Koramiral Okan, Tirebolu’da da anıldı…

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Donanma Komutanı Koramiral Şükrü Okan için ölümünün 62’nci yıldönümünde hem Tirebolu’da ve hem de İstanbul’da ayrı ayrı anma töreni düzenlendi…

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Donanma Komutanı Koramiral Şükrü Okan, ölümünün 62’nci yıldönümünde doğum yeri olan Tirebolu’da ve mezarının bulunduğu İstanbul’da törenlerle anıldı. Değerli komutan için 18 Şubat Pazartesi günü eş zamanlı olarak iki ayrı anma töreni düzenlendi.

Tirebolu’da sabah saat 10’da gerçekleşen anma töreni, ilçenin Hamam Mahallesinde bulunan Kahramanlar Anıtı önünde yapıldı. Belediye Başkanı Abdullah Karabıçak ile ilçedeki daire amirleri ve gazilerin de katıldığı törende Koramiral Okan’ın hayatı anlatılıp dualar okundu. Tirebolu Piri Reis Denizcilik Meslek Lisesi öğrencilerinin de hazır bulunduğu törende, Okan’ın Türk Donanmasındaki hizmetleri de anlatılarak, ilçemizin böylesine önemli bir değere sahip olmasına vurgu yapıldı.

Bundan tam 62 yıl önce hayata veda ettiği yer olan İstanbul’da da anılan Koramiral Şükrü Okan için Sahray-ı Cedit Mezarlığındaki kabri başında tören düzenlendi. Buradaki törene TİRDEF’li yöneticilerle İstanbul’daki Tirebolu derneklerinin temsilcileri katıldı.

Haber hakkında düşünceniz?

İlgili Haberler