Bu sezon ligdeki ikinci maçını İstanbul deplasmanında Ümraniyespor ile yapan Giresunspor, yıllardır sürdürdüğü geleneği yine bozmadı ve rakibine mağlup oldu..!
Yeni sezona kendi evindeki 2-0’lık Menemen mağlubiyetiyle başlayan ve taraftarlarını hüsrana uğratan Giresunspor, ikinci haftada çıktığı İstanbul deplasmanında da aynı akibeti yaşattı ve yıllardır yenemediği rakibi Ümraniye’ye farklı skorla yenildi: 1-4.
Ümraniye İlçe Stadı’nda 25 Ağustos Pazar günü saat 17’de başlayan maça, Menemen kadrosundan farklı bir kadroyla çıkan ve daha ikinci dakika dolmadan golü yiyen Giresunspor, 21’nci dakikada kaptan Çağlar Birinci’nin büyük hatasıyla 2-0 yenik duruma düştü. İstanbul deplasmanında takım olarak ortaya iyi bir oyun koyamayan ve sadece boş top dolaştıran Yeşil-Beyazlı temsilcimiz, rakip kaleye ilk ve tehlikeli şutu 39’ncu dakikada Del Valle ile yaptı, bu oyuncunun güzel vuruşunda top üstten auta gitti. Bu arada, 37’nci dakikada sağbek Mehmet Taş’ın yerine Alpay’ı alan Giresunspor, soyunma odasına 2-0 yenik girdi.
İKİNCİ YARIDA GOLLER YİNE EV SAHİBİ EKİPTEN!
Karşılaşmanın ikinci yarısına her iki takım da birer değişiklikle çıkarken; Giresunspor’da Renan’ın yerine M. Reis girdi. Orta sahada üstünlük kuramayan temsilcimiz, 63’ncü dakikada kalesinde 3’ncü golü de gördü. Bu dakikada sağdan gelişen Ümraniye atağında Gimbert, arkadaşından aldığı pası çok iyi değerlendirdi ve topu bir kez daha ağlarımıza gönderdi: 3-0. Mücadelenin 65’nci dakikasında Giresunspor’un ayakta kalan futbolcularından biri olan Del Valle’nin, sol çaprazdan vuruşunda Ümraniye kalecisi Burak, gole izin vermedi. 66’ncı dakikada son değişikliğini yapan teknik adam Erkan Sözeri, sahada pek varlık gösteremeyen Rusescu’nun yerine gol ümidi olarak Özgürcan Özcan’ı aldı.
Karşılaşmanın 70’nci dakikasında soldan geliştirilen atakta Ümraniye defansının çıkaramadığı topu, M. Reis yerden bir vuruşla ağlara gönderince, skor 3-1 oldu. Bu golden 3 dakika sonra ev sahibi ekibin Gomis ile geliştirdiği atakta, kalecimizden dönen topu Emircan, ters köşeden ağlarımıza yolladı ve maçın skorunu belirledi: 4-1.
İkide sıfır çeken ve henüz puanla tanışamayan Giresunspor, üçüncü haftada sahasında Hatayspor ile karşılaşacak. Taraftarlarını hüsrana uğratan Giresunspor’un, bu maçta alacağı sonuç şimdiden merakla beklenirken; Yeşil-Beyazlı camiada ilk 2 maçta alınan sonuçların, morallerin iyice bozulmasına yol açtığı gözlemlendi. Bu duruma göre, Hatay maçı bizim için ölüm-kalım maçı olacak. Bakalım, Hatay maçıyla lige geri dönebilecek miyiz?