İlçemiz temsilcisi Tireboluspor, ikinci yarının ilk maçında batı komşusu Espiyespor’a kendi evinde farklı mağlup olarak taraftarlarını üzdü…
Giresun Süper Amatör Küme Futbol Liginde 2024-2025 sezonunun ikinci yarısı geçen hafta sonu oynanan maçlarla başladı ve ilçemiz temsilcisi Tireboluspor, kendi evinde karşılaştığı Espiyespor’a farklı bir skorla (6-1) mağlup oldu. 5 Ocak 2025 Pazar günü Tirebolu İlçe Stadı’nda saat 12’de başlayan maçta ilk 12 dakikada 3-0 geriye düşen ev sahibi Tireboluspor, ligde şampiyonluğa oynayan rakibi Espiye karşısında bir varlık gösteremeyince, sahadan farklı bir skorla yenik ayrılmak zorunda kaldı.
Ligin ikinci yarısına iki as oyuncusu Ahmet Bağış ve Süleyman Köse’den yoksun bir kadroyla çıkan Tireboluspor, maçın hemen başında yediği golle 1-0 yenik duruma düşerken, 9’ncu dakikada kalesinde ikinci golü de gördü. İlk 2 gole itirazda bulunan Tireboluspor Kulübü Başkanı Adem Kemal, hakemleri protesto için takımı sahadan çekmek istedi, bir süre aradan sonra tekrar başlayan mücadelenin 12’nci dakikasında skor 3-0 oldu ve ev sahibi ekip tamamen dağıldı. Bu arada, 18’nci dakikada sağdan gelişen ev sahibi ekip atağında Murat Can’ın ters vuruşu gol olunca skor 3-1’e geldi. İlk 45 dakikada yapılan karşılıklı ataklarda başka gol olmayınca, devre konuk ekibin 3-1’lik galibiyetiyle kapandı.
Maçın ikinci yarısına da golle başlayan konuk ekip Espiyespor, 46’ncı dakikada defansın arkasına sarkan Mesut Can Özen’in golüyle skoru 4-1 yaptı. Oyundan iyice kopan Tireboluspor karşısında üstün ve atak futbolunu sürdüren konuk takım Espiyespor, ilerleyen bölümlerde üst üste girdiği gol pozisyonlarında kaleci Ahmet’i geçmekte zorlanırken; son dakikalara sığdırdığı 3 golle sahadan 6-1 galip ayrıldı. Karşılaşmanın ilk yarısında Emirhan Keleş’in çift sarı karttan kırmızı kart görmesiyle sahada 10 kişi kalan ev sahibi ekip, mücadeleyi bir kişi eksik tamamlarken; seyircisi önünde aldığı farklı mağlubiyetle taraftarlarını da üzdü. Ligin ikinci yarısına 6-1’lik Espiye yenilgisiyle başlayan Mavi-Beyazlılar, ikinci maçlarını hafta sonu Giresun’da Derelispor ile yapacak. Tirebolu-Espiye maçının teknik analiziyle notlarımızı tamamlıyoruz.
HAKEMLER: Ertuğrul Yılmaz 2, Ramazan Gümüş 2, Boran Tatar 2.
TİREBOLUSPOR: Ahmet 1 – Kemal 1, Volkan 1 (Sefa 1), Oğuzhan 2, A. Hasan 1 – Emirhan 1, Arda Kılıç 1, Baran 1 (Arda Tongaz 1), Mehmet 1 (Hüseyin 1), Kenan 1 – Serhat 1.
ESPİYESPOR: Ogün 3 (Mert 2) – Avni Rahman 2 (M. Çayan 2), Murat Can 3, Erdoğan 3, Orhan 3 – Uğur 3, M. Zorlu 3, H. Ulaş 3, Eren 4, Mertcan 4 – Mesut Can 4 (Yasin ?).
SARI KARTLAR: Emirhan, Volkan ve A. Hasan (Tirebolu); Avni Rahman (Espiye).
KIRMIZI KART: Dk. 41 Emirhan Keleş (Tireboluspor).
GOLLER: Dk. 1 ve 89 Mertcan, dk. 9 H. Ulaş, dk. 12, 46 ve 87 Mesut Can, dk. 18 Murat Can (K.K.), dk. 85 Erdoğan (Tireboluspor: 1 – Espiyespor: 6).