Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, ilçemize gelerek mahalle ve köy muhtarlarıyla toplantı yaptı…
İlçe gezilerini sürdüren Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, 12 Şubat Pazartesi günü Tirebolu’ya da gelerek, köy ve mahalle muhtarlarıyla geniş kapsamlı bir toplantı yaptı. İl ve ilçe yöneticilerinin de katıldığı toplantı, Dumlupınar İlkokulu Salonunda gerçekleşti.
Vatandaşların sorunlarını yerinde tespit etmek ve ilçelerdeki idari birimlerin de katılımıyla gerçekleşen toplantılara devam etmekte olduklarını ifade eden Vali Sarıfakıoğulları, Suriye’deki Afrin bölgesinde sürdürülen operasyonda şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet ve ailelerine de başsağlığı dileyerek başladığı konuşmasında; İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği görevine atanan Kaymakam İsmail Ayhan Tavlı’ya, birlikte çalıştıkları süre içerisinde gösterdiği başarı ve gayretlerinden dolayı teşekkür ederek, muhtarları hiyerarşik konular hakkında bilgilendirdi.
“İmkanlarımız ölçüsünde tüm sorunlarınızı çözmek için her türlü gayreti gösteriyoruz ve göstereceğiz. Bizler, kamu idaresi olarak vatandaşlara hizmet için, sorunları çözmek için varız. Tüm yönetici arkadaşlarımız burada. Toplantımızda ele alınmayan konu kalmasın. Burada asayiş, güvenlik, altyapı ve ulaşım başta olmak üzere her konuyu ve her sorunu dile getireceğiz. Sorunların çözümü için ilgili birimlerdeki yöneticilerimiz gerekli notu alacak ve bunun için de azami gayret gösterecektir” diyen Vali Sarıfakıoğulları, ayrıca uyuşturucu konusuna da dikkat çekerek, muhtarları uyardı. Bu konuda toplumun her kesimiyle mücadele etmek zorunda olduklarını belirten Vali Sarıfakıoğulları, “Uyuşturucu konusu, sadece emniyet güçlerinin işi değil, hepimizin işidir. Bu konuda özellikle muhtarlarımızın da hassas olması gerekir” diyerek, vatandaşların bu konuda güvenlik güçlerine yardımcı olmaları gerektiğini kaydetti.
Konuşmasını tamamladıktan sonra muhtarları dinleyen ve söz alan muhtarların sorunlarını yerinde ilgili birim amirlerine tespit ettiren Vali Sarıfakıoğulları, sorunların çözümü konusunda birim amirlerine talimat verdi. Toplantının ilerleyen bölümünde söz alan Tirebolu Kaymakamı Tavlı ile Belediye Başkanı Abdullah Karapıçak, ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdiler. Toplantının ardından Vali ve beraberindekiler, 1993 yılında Siirt’te şehit düşen Tirebolulu J. Uzman Çavuş Halil Doboğlu’nun, Demirci Mahallesindeki ailesini ziyaret ettiler.