Son Dakika

Nisan 30 2024 | Salı
KÜLTÜR

Tirebolu’da Bisiklet Şenliği düzenlendi…

Tirebolu Belediyesi’nin, sağlıklı yaşam için ilçedeki okullar düzeyinde başlattığı “Haydi Çocuklar Bisikletle Okula” adlı kampanya çerçevesinde 5 okuldan 50 öğrenciye bisiklet hediye edildi…

Tirebolu Belediyesi, sağlıklı yaşam ve çocukların okullarına bisikletle ulaşımlarını sağlamak için yeni bir proje geliştirerek, proje kapsamında ilçedeki okullarda öğrenim gören 50 öğrenciye bisiklet hediye etti.

Tirebolu Belediyesi’nin, “Haydi Çocuklar Bisikletle Okula” adlı kampanya kapsamında 4 Mayıs Cuma günü ilçe sahilinde Bisiklet Şenliği düzenlendi. Sağlıklı Kentler Birliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan işbirliği sonucu, ilçe merkezinden 5 okulda derslerinde başarı gösteren ve ihtiyaç sahibi olan 50 öğrenciye hediye edilen bisikletlerle düzenlenen şenliğe, Belediye Başkanı Abdullah Karabıçak ile Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Durmuşkaya’da katıldı. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Muammer Şimşek ve Recep Can’ın da hazır bulundukları şenlikte, her okuldan 5 kız ve 5 erkek öğrenciye bisikletleri teslim edildi.

Sağlıklı Kentler Birliği yöneticilerinin gözetiminde çocuklara dağıtılan bisikletlerle sahil bandında düzenlenen şenlikte, Belediye Başkanı Karabıçak’da bisiklete binerek çocukların sevincine ortak oldu. Yaklaşık 30 öğrencinin katıldığı toplu bisiklet turu, ilçenin Yeniköy Mahallesindeki plaj mevkiinden başladı ve Demirci Mahallesindeki İletişim Fakültesi önünde son buldu. Çocukların ilçe sahilindeki bisiklet parkurunda yaptıkları şenlik, vatandaşlar tarafından da ilgiyle izlenirken; bisiklete kavuşan öğrenciler büyük sevinç yaşadılar.

Öte yandan, şenlik öncesinde kısa bir konuşma yapan Tirebolu Belediye Başkanı Karabıçak, sağlıklı yaşamı teşvik etmek ve çocukların okullarına bisikletle ulaşımlarını sağlamak amacıyla gerçekleştirdikleri etkinliğin, ileride daha geniş kitlelere yayılacağını söyleyerek, “Bisikleti hak eden öğrencilerimiz, bu araçlarını güle güle kullansınlar. Tüm öğrencilerimize derslerinde başarılar diliyorum. Onlar daha güzel şeylere layıklar” dedi.

Haber hakkında düşünceniz?

İlgili Haberler